Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

Miami is een stad in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida. Miami vormt samen met het ten oosten van de stad gelegen Miami Beach het belangrijkste deel van de metropool Zuid-Florida, ook wel aangeduid als Greater Miami and Beaches. Hier wonen maar liefst zo’n zes miljoen inwoners, waarmee het tot de top tien grootste stedelijke gebieden van de Verenigde Staten behoort. Miami is een belangrijke toeristische bestemming binnen de Verenigde Staten. Men komt hier naartoe voor het warme klimaat, de fantastische stranden en de mix van Amerikaanse cultuur met Caribische invloeden. Omdat zowel de haven van Miami als die van het vrijwel aangrenzende Fort Lauderdale belangrijke vertrek- en aankomsthavens zijn voor cruiseschepen, spenderen veel cruisepassagiers enkele dagen voor of na hun rondvaart enkele dagen in Miami.

Top 10 bezienswaardigheden van Miami

  • 1. Art Deco District
  • 2. South Beach
  • 3. Freedom Tower
  • 4. Little Havana
  • 5. Coconut Grove
  • 6. Lincoln Road Mall
  • 7. Bayside Marketplace
  • 8. Coral Gables
  • 9. Wynwood
  • 10. Zoo Miami

Auto huren zonder zorgen

Met een auto kun je in Miami en Miami Beach gaan en staan waar je wilt. Onderschat de afstanden en overschat het openbaar vervoer niet. Niet voor niets dat veel toeristen kiezen voor een huurauto in Miami Beach Regel je huurauto op tijd! Dat is vaak goedkoper en je weet zeker dat je een auto van jouw keuze hebt.

Sunny Cars is al jarenlang een betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto’s in Amerika. Dankzij hun all-in autoverhuurkom je niet voor onaangename verrassingen te staan:

✅je huurauto isvolledig all-risk verzekerd, zonder uitzonderingen
geen verborgen kostenof onvoorziene toeslagen
geen eigen risico: Sunny Cars betaalt je eigen risico helemaal terug als je toch schade rijdt

Top 10 bezienswaardigheden van Miami

1

Art Deco District

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (1)

Direct aan en rondom het strand van Miami aan South Beach en Ocean Drive is hetArt Deco Districtgelegen. Dit deel van de stad is heel erg herkenbaar aan de pastelkleurige gebouwen die in de art deco stijl zijn gebouwd. Art Deco is een kunst en design stijl die zijn oorsprong vindt in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Ondertussen is het ook iets echt typisch voor Miami. Vrijwel nergens ter wereld zie je zoveel in zeer goede staat verkerende bouwwerken in deze eclectische stijl als in Miami. Zeker de combinatie met het hagelwitte strand op South Beach zorgt voor een prachtig contrast. De Miami Design Preservation League zorgt ervoor dat dit Art Deco District van Miami in stand wordt gehouden. Zij organiseren ook speciale tours en andere evenementen. De oprichtster was Barbara Capitman.

2

South Beach

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2)

Het zuidelijke deel van Miami Beach heeft de toepasselijke naam South Beach. Het strand behoort tot de bekendste stranden ter wereld. Hier kom je niet alleen om te zonnen en te zwemmen, maar ook om te sporten en vooral om te zien en gezien te worden. De bijbehorende boulevard Ocean Drive biedt een fraaie combinatie van art deco hotels, fraaie auto’s, drukke terrassen en veel levendigheid, met name in de avonduren. Rondom South Beach concentreert zich tevens het uitgaansleven van Miami en Miami Beach.

3

Freedom Tower

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (3)

De gele toren die aan de rand van het centrum van Miami staat heeft de naam Freedom Tower, omdat de Cubaanse immigranten hier destijds hier moesten zijn om de administratieve rompslomp rondom de immigratie in orde te maken. De naam Freedom Tower heeft de 78 meter hoge toren te danken aan het feit dat deze toren het eerste gebouw was voor Cubanen op weg naar vrijheid. In de loop der jaren heeft de toren haar functie als overheidsgebouw verloren en rest slechts een fraai plaatje in combinatie met de achterliggende hoogbouw en een stukje historie van Miami.

4

Little Havana

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (4)

Little Havana is een etnische wijk waar vooral Cubaanse immigranten en hun nakomelingen leven. Deze Cubaanse wijk die redelijk centraal gelegen is in Miami, is vernoemd naar de hoofdstad van Cuba: Havana. Hier zul je vooral Spaans moeten spreken, want vrijwel de gehele bevolking in deze wijk is Spaanstalig en meestal van Cubaanse origine. Hier koop je sigaren volgens Cubaans recept, kun je de dominee spelende mannen bekijken en tijdens het carnaval kun je meefeesten in Calle Ocho, waar dan één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld gevierd wordt.

5

Coconut Grove

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (5)

In de wijk Coconut Grove staat ontspanning centraal. Het openluchtwinkelcentrum Cocowalk biedt een combinatie van winkeltjes met horeca en ook in de straten rondom Cocowalk is het aanbod van restaurants en terrasjes de moeite waard om hier eens een kijkje te komen nemen. Andere bezienswaardigheden in de wijk Coconut Grove zijn het Miami Science Museum en het Vizcaya Museum and Gardens.

6

Lincoln Road Mall

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (6)

Het autovrije deel van Lincoln Road is een aaneenschakeling van winkels en horecagelegenheden. Sinds het einde van de jaren negentig is de Lincoln Road Mall, zoals dit voetgangersgebied heet, één van de hotspots van Miami. Aan Lincoln Road Mall vind je verder twee theaters (Colony Theater en Lincoln Theater), het Ritz-Carlton hotel en enkele kunstgaleries. In de avonduren hangt er een gezellige ongedwongen sfeer op de terrasjes die je aan Lincoln Road ziet.

7

Bayside Marketplace

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (7)

In downtown Miami vind je behalve veel banken, bedrijven en winkelstraat Flagler Street ook een vooral op toeristen gericht winkel- en recreatiecentrum: Bayside Marketplace. Dit semi-overdekte winkelcentrum heeft winkelaanbod waarbij souvenirs, gadgets en snuisterijen centraal staan. Bayside Marketplace ligt aan het water (vandaar de naam), van waaruit er diverse rondvaarten te doen zijn. Deze boottochten varen langs de kunstmatige eilanden vol villa’s in Miami Beach (waar ook de sterren wonen), door Biscayne Bay en soms ook door de haven van Miami.

8

Coral Gables

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (8)

De wijk Coral Gables is nog geen honderd jaar geleden ontworpen om als goed bewaakte woonwijk met uitstekende leefomstandigheden het hogere marktsegment aan te spreken. Het resultaat is een prachtige wijk met een geheel eigen gezicht, waar ruimte, veiligheid en schoonheid de belangrijkste pijlers vormen. In de wijk Coral Gables staan prachtige bezienswaardigheden zoals het Biltmore Hotel en de Venetian Pool. Andere publiekstrekkers zijn winkelstraat Miracle Mile en de Fairchild Tropical Garden.

9

Wynwood

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (9)

Naast de glitter en glamour heeft Miami ook de kleurrijke en kunstzinnige wijk Wynwood. Wynwood is een toevluchtsoord geworden voor aspirant-schilders, graffitikunstenaars, creatieven en jonge vernieuwers. Op slechts enkele minuten van Downtown Miami, vlakbij Midtown en het Miami Design District, centreert deze bloeiende buurt zich rond Wynwood Walls. Wynwood Walls is een verzameling van gigantische muurschilderingen in zes gebouwen en is sindsdien een blanco canvas geworden voor beroemde kunstenaars uit de hele wereld.

Tot 2021 kon je de Wynwood Walls gratis bezoeken. Tegenwoordig moet je een entreeticket kopen om toegang te krijgen tot de straatkunstwerken in dit kleurrijke stukje Miami.

10

Zoo Miami

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (10)

Zoo Miami (ook bekend als The Miami-Dade Zoological Park and Gardens) is de grootste en oudste zoölogische tuin in Florida en de enige subtropische dierentuin op het vasteland van de Verenigde Staten. Zoo Miami biedt op een oppervlakte van drie vierkante kilometer meer dan twaalfhonderd wilde dieren (zo’n 400 soorten). Je kunt de dierentuin wandelend bekijken over de meer dan vijf kilometer aan wandelpaden. Het is ook mogelijk om een fiets te gebruiken of per tram door het park te reizen.

Betaalbaar overnachten in Miami

Zoek je een hotel, appartement of hostel in Miami? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijkzoeken naar hotels in Miami.

Wil je kijken of andere aanbiedersgoedkoperzijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naarde laagste prijzenvoor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en hostels in Miami.

Miami top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5942

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.